Előfizetői tartalom

Ezért nem akarja teljesen kinyírni a SZÉP Kártyát a kormány

Portfolio
"Töretlen az az erőteljes növekedési trend, ami a SZÉP Kártyát az utóbbi bő egy évben jellemezte" - többek között ezt tartalmazza a mai nemzetgazdasági minisztériumi közlemény, amely számokkal alátámasztva a kártyakonstrukció eddigi nemzetgazdasági fontossága mellett érvel. Ez persze nem véletlen, mert a brüsszeli döntés alapján nem feltétlenül kellene "beszántani" a konstrukciót és vezető kormánypárti politikusok is jelezték, hogy azt részben célszerű is lenne megtartani, elsősorban a turizmus és a vendéglátás területén.

"Az idei első két hónapban 10,9 milliárd forintot töltöttek fel a Széchenyi Pihenőkártyákra, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 22 százalékos növekedést jelent. A költés ennél is dinamikusabban, 26 százalékkal emelkedett, elérve a 10,4 milliárd forintot." - ezzel kezdődik az NGM mai közleménye. A folytatásban azt rögzíti a tárca: "Töretlen tehát az az erőteljes...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái