Előfizetői tartalom

Péterfalvi szerint az MNB-alapítványok pénze közvagyon

Portfolio
A napnál is világosabb a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és alapítványai esetében, hogy a nemzeti vagyonnal való gazdálkodásról van szó, vagyis semmilyen szinten nem vész el az alapítványokhoz átkerülő pénzek közvagyon jellege - jelentette ki a Magyar Nemzetnek Péterfalvi Attila. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke arról is beszélt, hogy a letelepedési kötvényeknél is közpénz van, így valamilyen mértékű átláthatóság elengedhetetlen.

Péterfalvi Attila napilapnak adott interjújának fontosabb elemei: A jegybanktörvény és a postatörvény kapcsán megjegyezte: mi véleményezünk és alkotmányossági aggályokról beszélhetünk, de abban, hogy valami alkotmányellenes-e vagy nem, kizárólag az AB jogosult dönteni. 2001 és 2007 között több esetben fordult az Alkotmánybírósághoz, adatvédelmi biztosként akkor még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés