Előfizetői tartalom

Csúszásban a görög reformprogram: hogy lesz így adósságkönnyítés?

Portfolio
Az Európai Bizottság görögországi delegációjának vezetője, Declan Costello szerint április végére befejeződhet a tavaly nyáron elfogadott harmadik görög program teljesítésének első felülvizsgálata - értesült a Reuters. Úgy tudni, a görög kormány kisebb-nagyobb csúszásban van a beígért intézkedések végrehajtásával. Pedig az áhított adósságkönnyítésnek feltétele, hogy az első lépcsőfokot sikeresen teljesítsék.

Folyatatódik a felülvizsgálatÚgy tudni, az egyeztetések során a Valutaalap bizonyul a legkeményebb félnek a hitelezők közül, a görög delegáció panaszkodott is rá, hogy túlzó elvárásokat állítanak a kormány elé. Costello éppen ezért próbálta meggyőzni most a görög delegáció tagjait: az IMF is szeretne megállapodásra jutni, és nem kér többet annál, mint tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés