Előfizetői tartalom

Jó esélyünk van rá, hogy még az idén kikerüljünk a bóvliból

Ligeti Imre, MNB
A három domináns hitelminősítőből kettőnél is pozitív kilátással rendelkezik Magyarország adósságbesorolása. A múltbeli megfigyelések alapján a pozitív kezdeti kilátást az esetek kétharmadában átlagosan egy éven belül felminősítés követte. A fundamentális folyamatokban megfigyelt pozitív tendenciák fennmaradását feltételezve a Fitch esetében májusban, míg a Moody's esetében novemberében várható Magyarország felminősítése és így a befektetésre ajánlott kategóriába történő visszakerülése.

A fundamentális folyamatok, a hitelminősítők közelmúltban meghozott döntései, valamint a piaci mutatók mind abba az irányba mutatnak, hogy Magyarország már idén visszakerülhet a befektetésre ajánlott kategóriába. Éppen ezért a jegybank szakmai cikksorozatban foglalkozik a három hitelminősítő döntéseivel, a felminősítés lehetséges időzítésével, illetve a befektetésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés