Előfizetői tartalom

10 híres egyenlet, ami megváltoztatta a világot

Portfolio
GPS, kamatos kamat, digitális kamera, DNS, nukleáris fegyverek, opciók, na, mi a közös bennük? Hát az, hogy mindegyik alapját híres tudósok és matematikusok egyenletei jelentik. Ki ne hallott volna már Pitagorasz tételéről vagy Einstein relativitás elméletéről? Sok tudós és matematikus alkotott már maradandót a világban, most a Business Insider nyomán összeszedtünk tíz olyan egyenletet, amelyek megváltoztatták a világot.

GPS, kamatos kamat, műholdpálya, digitális kamera. Pitagorasz-tételEzt többen már általános iskolában is tanultuk. Mit mond ki a tétel? Bármely derékszögű háromszögben a két befogó négyzetének összege egyenlő az átfogó négyzetével. Pitagorasz tétele komoly mérföldkő volt a geometriában, manapság leginkább a GPS-navigációknál a pontos helymeghatározások során...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés