Előfizetői tartalom

A Nagybani nepperei biztos nem örülnek az ekáernek

Portfolio
Az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) hatására csökkent a Budapesti Nagybani Piac kereskedőinek adóelkerülése: egy év alatt több mint 748 millió forinttal, 3 milliárd forint közelébe nőtt a befizetendő áfa összege, miközben a visszaigényelhető összeg 94 millió forinttal, az egy évvel korábbi kevesebb, mint felére csökkent - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

Az adóhatóság közleményében kifejti, hogy az elmúlt évben végzett több mint kétszáz helyszíni ellenőrzés nyomán nemcsak csökkent a visszaélés a piaci kereskedelemben, hanem sok esetben a raktáron lévő készletek lefoglalásával, a csalárd adózók vagyonának zárolásával sikerült biztosítani a költségvetésnek okozott kár jelentős részének megtérülését. Az ekáer-vizsgálatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés