Előfizetői tartalom

Magyar érintettek a világ legnagyobb offshore botrányában

Portfolio
11,5 millió titkos dokumentum szivárgott ki offshore cégekről. A forrás egy panamai ügyvédi iroda belső iratanyaga. Az érintettek között Vlagyimir Putyin, Lionel Messi és több tucat magyarországi vagy magyar kötődésű cég és magánszemély is szerepel. Nem nehéz megjósolni, hogy a Panama-iratok néven vasárnap ismertté vált kiszivárogtatásból világméretű botrány lehet - írja az Index.

Ilyen méretű kiszivárogtatásra eddig még nem volt példa. Az ügyvédi iroda, ahonnan kikerültek az anyagok, a Mossack Fonseca, a világ legnagyobb offshore-szolgáltató cégeinek egyike. Számos országban rendelkezik fiókirodákkal, Panamán kívül Nevadában és Szingapúrban is regisztrálnak cégeket. Az iratokban 215 ezer offshore cégről szerepelnek adatok. A dokumentumokból kiderül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés