Előfizetői tartalom

Nem tervez helikopterről pénzosztást az EKB

Portfolio
Az Európai Központi Bank semmilyen formában nem fontolgatja a helikopterpénz módszer bevezetését - hangsúlyozta ma az Európai Parlamentben tartott meghallgatásán Vitor Constancio jegybanki alelnök. közben azt elég világosan jelezte az EKB két másik csúcsvezetője, hogy ha szükség van rá, kész az intézmény a további lazításra, mert a kellemetlenül alacsony inflációt nem tolerálja.

Amint a Portfolio tegnap egy átfogó elemzésben megírta: a helikopterpénz elmélet szerint a jegybanknak közvetlenül a lakosságnak kellene pénzt adnia, hogy az fogyasszon, és ezáltal lendítse fel a gazdaságot (illetve az inflációt). Az elmélet egyre népszerűbb a legkülönbözőbb körökben és éppen nekik "üzent" mai jelzésével az EKB alelnöke. Egyúttal újra azt hangsúlyozta:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés