Előfizetői tartalom

Korai aggódni Matolcsyéknak, így védhetik meg magukat

Portfolio
Nincs komoly aggodalomra oka az MNB-nek azt követően, hogy éves jelentésében élesen bírálta a magyar jegybank intézkedéseit az EKB - olvasható a Bank of America-Merrill Lynch (BofA-ML) pénteken megjelent elemzésében. Ugyanakkor ha egy hosszú jogi procedúra végén keményebb európai lépés jönne, az már jelenős negatív hatással lenne a magyar állampapírpiacra.

Csütörtökön jelent meg az EKB 2015-ös éves jelentése, melyben több komoly kritikát megfogalmaztak a magyar jegybankkal szemben. A fontosabb megállapítások: Félő, hogy az alapítványoknak juttatott forrás tiltott monetáris finanszírozásnak minősül. Ez azt jelenti, hogy az EKB szerint nem szabadna az MNB-alapítványoknak állampapírokat vásárolnia közvetve vagy közvetlenül. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés