Előfizetői tartalom

Mi lesz a vasárnapi bérpótlékkal?

MTI
|
Portfolio
Rövid időn belül tisztázhatók a vasárnapi munkavégzés feltételei és az érte járó juttatások - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján, miután a parlament visszavonta a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást. Korábban a parlamenti vitában Rogán Antal is jelezte: akár már a következő hetekben megnyílhatnak az egyeztetések egy vasárnapi bérpótlékrendszerről. Az új törvény elfogadásával ugyanis visszaállt a tavaly márciusi állapot, vagyis a vasárnapi munkavégzésért 50%-os bérpótlék jár az elmúlt egy év 100%-os bérpótléka helyett.

Felére csökkent a bérpótlékKósa Lajos kiemelte: ha az Országgyűlés nem ezt a megoldást választja, akkor egy érvényes és eredményes népszavazás esetén három évig nem lett volna rendezhető a kereskedelmi dolgozók bérpótlékának ügye. A parlament mostani döntésével azonban lehetőség nyílik rövid időn belül tisztázni az érintettekkel a vasárnapi munkavégzés feltételeit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés