Gazdaság

Kifakadt Soros György: halálos veszélyben van Európa

Portfolio
Soros György figyelmeztetett: halálos veszélyben van az Európai Unió, és az összeomlás fenyegeti, amennyiben nem fordít jelentős pénzösszeget a menekültválság megoldására - számolt be a CNBC. Soros legalább évi mintegy 9300 milliárd forintnak megfelelő eurót szánna a menekültválság kezelésére.
A New York Review of Books számára írt esszéjében a magyar származású milliárdos befektető azt állítja, humanitárius katasztrófa készülődik Görögországban. Az oltalomkérők kétségbeesettek, a legális menekültek számára elfogadható lehetőséget kellene nyújtani ahhoz, hogy elérjék európai célállomásukat.

Az EU vezetőinek fel kell karolniuk azt az elképzelést, hogy a válság megoldása jelentős mértékű finanszírozást igényel ahelyett, hogy évről évre elégtelen összeget kaparnának össze. Egy jókora kezdeti összeg elköltése lehetővé tenné az EU számára, hogy hatékonyabb választ adjon a menekültválság legveszélyesebb következményei közül némelyekre

- idézi a CNBC Soros György mondatait.

A nagybefektető azt is megírta, hány menekültet tud befogadni évente Európa: szerinte ennek a számnak 300 ezer és 500 ezer között kell lennie. Szerinte ennyit el tud helyezni a kontinens, és az őszintén menedéket keresőket ezáltal nem kellene visszafordítani. A terv kivitelezéséhez az EU-nak szerinte legalább 30 milliárd eurót kellene elköltenie évente. Soros szerint ha nem sikerül megoldani a menekültválságot, akkor az a schengeni övezet felbomlásával és 26 európai ország nyitott határainak megszűnésével fenyeget.

Mikor mozgósítsa AAA szintű hitelességét az EU, ha nem abban a pillanatban, amikor halálos veszély fenyegeti?

- teszi fel a költői kérdést Soros György.

Nemzeti szükséghelyzetekben az egyes országok kötvényt bocsátottak ki, és Soros György szerint most is ilyen helyzetben van Európa. A nagybefektető emellett a meglévő európai mentőalapok, az összesen 60 milliárd eurót tartalmazó Európai Pénzügyi Stabilitási Mechanizmust (EFSF) és fizetésimérleg-támogatási programot is igénybe venné.
Orbán Viktor Prága
GettyImages-1174045407
Budapest ingatlanpiac lakások madártávlat
Névtelen tervválság forint
GettyImages-1187738330
eromu
K_EPA20190122208
GettyImages-1175389290
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Orbán Viktor Prága