Előfizetői tartalom

Szorul a hurok a brazil államfő körül

MTI
A brazil legfelső bíróság pénteken meghiúsította Dilma Rousseff államfő utolsó próbálkozását annak a szavazásnak a megakadályozására, amelyen az alsóház arról dönt, hogy a költségvetési törvények megsértésének gyanújával megalapozottan indítható-e eljárás az elnök ellen. A képviselők a nap folyamán már meg is kezdték az indítványról szóló, háromnapos, maratoni vitát.

Az államfő jogi tanácsadója, José Eduardo Cardozo által benyújtott kérvényt a testület nyolc órán keresztül elhúzódott, maratoni ülés végén 8-2 arányban visszautasította, utat engedve ezzel a kongresszus alsóháza vasárnapra tervezett voksolásának. Az utóbbi évtizedek legkomolyabb gazdasági válságával és széleskörű korrupciós botránnyal küszködő államfő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés