Előfizetői tartalom

Rogán: akár idén is jöhet egészségügyi béremelés

A kormány többéves béremelési programot szeretne felvázolni az egészségügyben dolgozóknak 2017-2018-2019-re, de ha jól áll a 2016-os költségvetés, akkor elképzelhető, hogy ennek egy részét előrehozzák idénre - ezt is hangsúlyozta Rogán Antal egy vasárnap reggeli rádióinterjúban. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter jelzése szerint ezt a következő két hétben vizsgálja meg a kormány, a 2016-os büdzsé módosítása során. Rogán szerint az alapvető élelmiszerek áfacsökkentése a nyugdíjasoknak is segít, a vasárnapi boltzár eltörlését pedig azzal indokolta, hogy bár a főbb gazdasági célokat sikerült elérni, de nem sikerült igazán a multiktól a kisebb cégek felé terelni a vásárlókat, és az emberek sem fogadták el a tilalmat.
A Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában elhangzott főbb gazdasági információk az MTI összefoglalója szerint: A tej, a tojás és a baromfihús áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentése növeli a nyugdíjak értékállóságát, mert a legfontosabb élelmiszerekből a nyugdíjasok fogyasztják a legtöbbet. A sertéstőkehús esetében, amelynek januárban csökkent 5 százalékra...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái