Előfizetői tartalom

Elvándorolhat Magyarországról a vámkezelés

MTI
A jogszabályi, gazdasági, munkaerőpiaci körülmények kedvezővé tételével ösztönözni kell a nemzetközi vállalatokat, hogy magyarországi székhellyel hozzák létre vámszolgáltató központjukat, különben a vámkezeléshez kapcsolódó számos logisztikai feladat elvándorolhat más tagországba - hívja fel a figyelmet a Magyar Vámügyi Szövetség (MVSz) elnöke.

Vizsy József az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében felidézte, hogy a május 1-től életbe lépő új Uniós Vámkódex lehetővé teszi a központosított vámkezelést. Az EB az új vámkódex létrehozásával a vámjogszabályok egyszerűsítését, alkalmazásuk egységesítését, az ügyfelek és a vámhatóság közötti teljes körű elektronikus adatcserét, illetve a gazdálkodók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés