Előfizetői tartalom

Szökőévben több gyerek születik

Portfolio
Egész jó népmozgalmi adatokat közölt ma a KSH, amely szerint az idén a születések száma kissé nőtt, a halálozások száma (magas bázisról) jelentősen csökkent. Így a népesség természetes fogyása jelentősen mérséklődött. Az igazi áttörést a születésszám emelkedése jelentené, ezen a területen azonban továbbra sem látunk trendszerű elmozdulást. Sőt a kis növekedést is a szökőnap hatás okozta.

2016 első két hónapjában 14 843 gyermek született, 0,5%-kal több, mint az előző év azonos időszakában. A 21 588 halálozás 18%-os visszaesést jelentett 2015. január-februárhoz képest. A természetes fogyás 6 745 fő volt, 4 821-gyel kevesebb az egy évvel korábbinál. A KSH kiemeli: kismértékű emelkedés annak köszönhető, hogy 2016 szökőév, így egy nappal hosszabb időszak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés