Előfizetői tartalom

Bedühödnek az erős forintra Matolcsyék?

Portfolio
A márciusi 15 bázispontos, nagy meglepetést okozó kamatvágás után április 26-i ülésén további 15 bázisponttal, 1,05%-ra mérsékeltheti az alapkamatot a Monetáris Tanács, vélik a Portfolio által megkérdezett elemzők. 2016 végére 0,9%-ig vághatja az irányadó rátát az MNB, amit aztán egészen 2017 végéig szinten tarthat. A szakértők többsége ugyanakkor úgy gondolja, hogy a kedvező piaci feltételek mellett akár 0,75%-ig csökkenhet a jövőben a magyar alapkamat, amit a viszonylag erős forint és az alacsony infláció is támogat.

Alapos meglepetést okozott a piacon, amikor a március 22-i ülésen a Monetáris Tanács tagjai a kamatcsökkentési ciklus megújítása mellett döntöttek. Egyre többen számítottak rá, hogy az MNB még az idei első félévben újra lazításba kezd, azt viszont nagyon kevesen gondolták, hogy már márciusban 15 bázisponttal, 1,2%-ra vágja az alapkamatot az MNB. Márciusi kamatpollunkban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés