Előfizetői tartalom

Nem épül új szuperkórház Budapesten

Portfolio
Egyes fővárosi egészségügyi részlegek új helyre költözhetnek, de új kapacitás létrehozását nem tervezik, azaz nem lesz új kórház Budapesten - mondta el az InfoRádiónak az egészségügyi államtitkár még hétfő este. Kedden a parlament egészségügyi vitanapján azonban Balog Zoltán miniszter csak azt mondta, hogy hamarosan döntést hoz a kormány arról a dilemmáról, hogy egy nagy új kórházat építenek-e, vagy három-négy súlyponti kórházat fejlesztenek.

Balog az MTI tudósítása szerint azt hangsúlyozta: a fővárosi kórházfejlesztés mellett az alapellátás erősítése is fontos, a kórházban töltött idő csökkentése szintén fontos feladat, ehhez az alapellátás, a háziorvosi ellátás, az egynapos ellátás és a járóbeteg-ellátás megerősítése is szükséges. Az InfoRádió még hétfő este arról számolt be, hogy értesülése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés