Előfizetői tartalom

A közmunka trükkje nélkül is rekord alacsony a munkanélküliség

Rekord alacsony szintre, kerek 6 százalékra süllyedt a munkanélküliségi ráta 2016 első negyedévében Magyarországon, és ami még jobb hír, hogy a közmunkásokkal korrigált munkanélküliségi mutató is most először 11 százalék alá csökkent. Egy év alatt 113 ezer fővel bővült a foglalkoztatottság a közfoglalkoztatás nélkül számítva.

A 2016. január és március közötti három hónapban 3 millió 934 ezer főt foglalkoztattak a hazai elsődleges munkaerőpiacon, ami 24 ezer fővel több, mint 2015 utolsó negyedévében, és 98 ezer fővel több, mint egy évvel korábban.A magyarországi háztartással rendelkező külföldön dolgozó magyarok száma közel 120 ezer főt tett ki az első negyedévben, ami az eddigi legmagasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés