Gazdaság

Balatoni András az MNB új vezető elemzője

Portfolio
Június 1-től Balatoni András lesz az MNB Közgazdasági előrejelzési és elemzési igazgatóságának vezetője. Balatoni május közepén távozik az ING Bank vezető elemzői pozíciójából, utódja Virovácz Péter lesz, aki a közelmúltban érkezett a bankhoz a Századvég Gazdaságkutatótól.
A Közgazdasági előrejelzési és elemzési igazgatóság munkatársai állítják össze azokat a szakmai anyagokat, amelyek a monetáris politikai döntések előkészítésére, megalapozására szolgálnak, így az igazgatóság vezetője az MNB vezető elemzőjének is tekinthető.

Balatoni András 2013-tól dolgozott mint az ING Bank vezető közgazdásza, a magyar makrogazdaságra vonatkozó elemzési, előrejelzési és modellezési tevékenységért felelt. Szakmai karrierjét az Ecostat Gazdaságkutató Intézetnél makroelemzőként kezdte, majd a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-nél kutatási igazgatóként folytatta. Mesterszakos diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán szerezte. Tudományos pályafutása során számos cikke jelent meg a hazai gazdasági szakfolyóiratokban, így a Közgazdasági Szemlében és a Statisztikai Szemlében. Kutatási területei közé tartozik az ökonometria és az előrejelzés módszertani kérdései, a magyar gazdaság ciklikus jellemzői, valamint hosszú távú konvergenciája. Eseti jelleggel több egyetemen - így például a frankfurti Goethe Business Schoolon, a Pécsi Tudományegyetemen, az ELTE-n és a Corvinuson - is órákat ad. Balatoni az ING Bank vezető elemzőjeként megalkotta a Leading HUBE indikátort, amely ökonometriai alapokon jelzi előre a magyar gazdaság várható konjunktúrafolyamatait.

Balatoni utódja az ING Banknál Virovácz Péter lesz, aki februárban lépett be a bankhoz, előtte a Századvég Gazdaságkutató Zrt. makroökonómiai csoportjának a vezetője volt.

Balatoni András az MNB új vezető elemzője
Balatoni András
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
karácsony gulyás_mti