Gazdaság

Nem adják ki a magánszemélyek támogatási adatait az MNB-alapítványok

MTI
A Pallas Athéné alapítványok mindenben a hatályos jogszabályok előírásainak megfelelve hozták nyilvánosságra a közérdekű adatokat, és így tesznek a jövőben is - közölték az alapítványok pénteken az MTI-vel. A közlemény emlékeztet arra, hogy a Kúria ítélete, egyéb jogszabályi előírások, illetve az adatvédelmi biztos állásfoglalása alapján nem kell kiadni a magánszemélyként támogatásban részesülők személyes adatait.
A közlemény emlékeztet arra, hogy az alapítványok a jogszabályi előírásoknak megfelelően hoztak nyilvánosságra múlt pénteken valamennyi érintett adatot. A támogatásban részesülő magánszemélyek adataival kapcsolatban mind az információs szabadságról szóló törvény, mind a kialakult bírósági gyakorlat egyértelmű abban, hogy a személyes adatok védelme alá eső információk a nyilvánosságra hozatal során nem adhatóak ki - írják.A Pallas Athéné Domus Animae, a Pallas Athéné Domus Concordiae, valamint a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítványok ügyében a Kúria ítélete egyértelműen rögzítette a személyes adatok kiadhatóságnak korlátait. Az ítélet - egyes sajtóorgánumokban megjelent hírekkel szemben - arra kötelezte az alapítványokat, hogy a győztes pályázatok tekintetében a nyertesek nevét a természetes személyek kivételével adják ki.

A jogerős ítélet rögzítette: az sem volt megállapítható, hogy lenne olyan kifejezett jogszabályi rendelkezés, amely a személyes adatok közlését lehetővé tenné. Ugyanezt erősíti meg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének a tárgyban kiadott állásfoglalása is. A témával foglalkozó egyes médiumok cikkei a közlemény szerint szándékosan és félrevezetően ragadtak ki az állásfoglalásból olyan szövegrészeket, amelyek ennek ellenkezőjét sugallták.

A Pallas Athéné Alapítványok a közérdekű adatokat a Kúria ítéletének megfelelően, az irányadó és hatályos jogszabályok alapján hozzák nyilvánosságra

- szögezték le közleményükben az alapítványok.
City of Tomorrow Malmö
újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
brexit nicola sturgeon