Gazdaság

Nem adják ki a magánszemélyek támogatási adatait az MNB-alapítványok

MTI
A Pallas Athéné alapítványok mindenben a hatályos jogszabályok előírásainak megfelelve hozták nyilvánosságra a közérdekű adatokat, és így tesznek a jövőben is - közölték az alapítványok pénteken az MTI-vel. A közlemény emlékeztet arra, hogy a Kúria ítélete, egyéb jogszabályi előírások, illetve az adatvédelmi biztos állásfoglalása alapján nem kell kiadni a magánszemélyként támogatásban részesülők személyes adatait.
A közlemény emlékeztet arra, hogy az alapítványok a jogszabályi előírásoknak megfelelően hoztak nyilvánosságra múlt pénteken valamennyi érintett adatot. A támogatásban részesülő magánszemélyek adataival kapcsolatban mind az információs szabadságról szóló törvény, mind a kialakult bírósági gyakorlat egyértelmű abban, hogy a személyes adatok védelme alá eső információk a nyilvánosságra hozatal során nem adhatóak ki - írják.A Pallas Athéné Domus Animae, a Pallas Athéné Domus Concordiae, valamint a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítványok ügyében a Kúria ítélete egyértelműen rögzítette a személyes adatok kiadhatóságnak korlátait. Az ítélet - egyes sajtóorgánumokban megjelent hírekkel szemben - arra kötelezte az alapítványokat, hogy a győztes pályázatok tekintetében a nyertesek nevét a természetes személyek kivételével adják ki.

A jogerős ítélet rögzítette: az sem volt megállapítható, hogy lenne olyan kifejezett jogszabályi rendelkezés, amely a személyes adatok közlését lehetővé tenné. Ugyanezt erősíti meg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének a tárgyban kiadott állásfoglalása is. A témával foglalkozó egyes médiumok cikkei a közlemény szerint szándékosan és félrevezetően ragadtak ki az állásfoglalásból olyan szövegrészeket, amelyek ennek ellenkezőjét sugallták.

A Pallas Athéné Alapítványok a közérdekű adatokat a Kúria ítéletének megfelelően, az irányadó és hatályos jogszabályok alapján hozzák nyilvánosságra

- szögezték le közleményükben az alapítványok.
bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
dzsudzsak balazs focista