Előfizetői tartalom

Így használt a kormány akcióterve a foglalkoztatásnak

A Munkahelyvédelmi Akcióterv 2013. januári bevezetése óta láthatóan nagyobbat nőtt a foglalkoztatottság a fiatalok és az idősebbek körében, mint a kedvezményeken kívül eső munkavállalói csoportok esetében, azonban a szintén a célcsoportba tartozó tartós munkanélküliek és a gyermekvállalás után a munka világába visszatérő nők esetében nem járt kimutathatóan pozitív hatással a munkáltatói terhek csökkentése - ezt állapította meg az IMF a magyar munkaerő-piaci intézkedések hatásairól pénteki jelentésében.
Az IMF azt vizsgálta, hogy hogyan hatottak a kormány munkaerő-piaci intézkedései a munkaerő sérülékenyebb csoportjainak foglalkoztatottságára. A kormány három évvel ezelőtt célzottan csökkentette a munkáltatói terheket. A 2013 januárjában életbe lépett Munkahelyvédelmi Akcióterv részeként a szakképzettséget nem igénylő (FEOR 9-es) munkakörökben a 25 év alatti pályakezdők az...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái