Gazdaság

Offshore-tól vásárolt az MNB, százmilliót bukott rajta?

Portfolio
A rendőrség egy hónap alatt lezárta és bűncselekmény hiányában megszüntette az MNB Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (Pageo) tavalyi ingatlanvásárlási ügyében indított nyomozást, írja a Népszabadság. Az ügyészség azonban a döntés megalapozatlansága miatt utasította az V. kerületi rendőrkapitányságot a nyomozás folytatására.
Tavaly augusztusban a Magyar Nemzet megjelentetett egy cikket, amelyben azt állította, hogy az MNB Pageo alapítványa legalább százmillió forintot spórolhatott volna egy svábhegyi luxusingatlan megvásárlásán. A tranzakciót végül az alapítvány jóval a piaci ár felett bonyolította le, ezért az ügyben egy magánszemély által tett feljelentés nyomán eljárás indult.

A szóban forgó 2165 négyzetméteres ingatlan tulajdonosi hátterében egy Brit Virgin-szigetekre bejegyzett, offshore-hátterű cég volt. A Pageo tőle vásárolta meg az ingatlant nettó 1 milliárd (bruttó 1,3 milliárd) forintért, hogy benne hozza létre képzési és kutatási központját. A probléma ezzel az volt, hogy a kastélyt korábban 950 millió forintért hirdették meg, ráadásul ebből az árból feltehetően még alkudni is lehetett volna.

Az V. kerületi rendőrkapitányság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást, melyet egy hónap elteltével, bűncselekmény hiányában megszüntetett. Az ügyészség szerint azonban az ügy lezárásáról hozott döntés megalapozatlan volt, a hatóság

nem végezte el a tényállás lehető legteljesebb körű felderítése érdekében szükséges és lehetséges nyomozási cselekményeket.

Épp ezért az ügyészség további nyomozásra szólította fel az V. kerületi rendőrkapitányságot.
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
élelmiszer étel getty