Előfizetői tartalom

Annyira súlyos a munkaerőhiány, hogy már Orbán Viktor álmát fenyegeti

A magyar kormány kiemelt támogatásának köszönhetően a hazai járműipar dinamikusan fejlődött az elmúlt években, ezzel párhuzamosan pedig az iparágban foglalkoztatottak száma is rohamléptekben emelkedett. A hazai oktatás nem megfelelő színvonala, illetve a munkaerőhiány miatt viszont mostanra eljutottunk oda, hogy veszélybe került a versenyképességünk, a további növekedés és Orbán Viktor régi álma, hogy egyszer európai autógyártó nagyhatalommá válunk. Az iparág legégetőbb problémáját, illetve a megoldásának lehetőségeit a hazai járműipar top menedzserinek és HR-vezetőinek gondolatai alapján mutatjuk be, amelyek a Portfolio által szervezett Járműipar 2016 konferencián hangzottak el.

Jó hely ez a Magyarország - Csak munkaerőből ne lenne hiányA magyarországi járműipar - a kormányzati szándékkal összhangban - rendkívüli ütemben bővült az elmúlt fél évtizedben, amit jól érzékeltet, hogy a teljes iparon belüli súlya 18 százalékról kis híján 30 százalékra emelkedett, miközben az exportból való részesedése 16 százalékról 21 százalékra nőtt.A...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái