Előfizetői tartalom

Égető problémát oldanának meg a női informatikusok

Az informatikában vannak a legjobban fizető és a legrugalmasabban végezhető munkák, a legtöbb pályaválasztás előtt álló lánynak azonban meg sem fordul a fejében, hogy erre a pályára lépjen. Programozás, fejlesztés, projektmenedzsment - miben a legjobbak nők, és miért van most rájuk égető szüksége a hazai gazdaságnak?

A digitális gazdaság súlya a magyar GDP-ben 21 százalék volt 2015-ben, miközben mintegy 22 ezer informatikus állás betöltetlen a hazai munkaerőpiacon az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) tavalyi felmérése alapján.Az informatikai szakemberhiány megoldásával Magyarország a digitális gazdaság fejlődésének egyik nyertese lehet,azonban annak ellenére kevesen választják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés