Matolcsy először szólalt meg a botrányról
Gazdaság

Matolcsy először szólalt meg a botrányról

Portfolio
Győrben tett látogatást Matolcsy György jegybankelnök és előadásának elején kitért a jegybanki alapítványok körüli botrányokra is - számol be a Kisalföld. Szerinte a sikerei miatt támadják most a jegybankot.
A Vállalkozók Országos Szövetsége, a Széchenyi István Egyetem (SzE) és a K&H bank szerdai rendezvényének vendégeként a győri egyetemen tartott előadást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke. Erről számolt be a Kisalföld.

A lap beszámolója szerint az elmúlt hat év gazdaságpolitikai- és monetáris reformjáról szóló előadása elején egy hasonlattal kitért a jegybanki alapítványok körül zajló botrányra is.

Jó nagy vihar volt Budapesten, amikor elindultunk, ahogy jó nagy vihar van a Magyar Nemzeti Bank körül is. Viharban csapkodnak a villámok.

A "villámcsapás" szerinte megvilágít olyan összefüggéseket, amelyeket addig senki nem lát, ezáltal rájött arra, hogy "versenyképes tudásunk van a gazdaságpolitikában, a monetáris politikában és a gazdasági növekedés terén. Matolcsy György feltette a kérdést: "Miért van politikai támadás a Magyar Nemzeti Bank és a Pallas Athéné Alapítvány ellen?" - tette fel a kérdést Matolcsy, aki ezt meg is válaszolta:

Mert olyasmit tud Magyarország, olyan modellt mutatott Európának és a világnak, ami példaértékű.

Annyit tett még hozzá, hogy "a siker hírnöke és tükörben megjelenő képe az, hogy bennünket ilyen mértékben megtámadnak".

Blöffnek nevezte azt, hogy nincs meg a jegybanki alapítványoknak adott 270 milliárd forint. Szerinte ez a pénz meg van, sőt, nem csupán ez a 267 milliárd forint van meg, hanem 830 millió forinttal több a vagyon.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
migrációmenekültektörökország