Előfizetői tartalom

FT: kellemetlen kérdéseket kaphat Orbán az MNB-alapítványok miatt

Az MNB-alapítványok közelmúltbeli adatközlései átláthatatlan pénzköltésre világítanak rá és kellemetlen kérdéseket vetnek fel Orbán Viktor kormányfőnek is - mutat rá mai cikkében a Financial Times. A szerző szerint a kérdések a haveroknak szóló részrehajlástól a közpénzek monetáris finanszírozásra való helytelen felhasználásán át odáig terjedhetnek, hogy az alapítványi költekezéssel jobb színben tüntethették fel az állami költségvetést is. A jegybank rövid írásos válaszában visszautasította a vádakat és a nyilvánosságra hozott összes adatra mutogatott, közben a Transparency International Magyarország szakértője a közbeszerzési szabályok megsértésére, míg a felmondott vs-újságírók egyike a háttérben meghúzódó jegybanki befolyásra utalt reakciójában.
Az elmúlt hetek hírfolyamát összefoglaló, néhol saját és külső kommentárokkal összefoglaló, sok erős jelzőt alkalmazó cikk hat "titkolózó" alapítvány ügyleteit írja le és megemlíti a "homályos" banki finanszírozó Növekedési Hitelbankot, amely Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréé.Kapcsolódó cikkünk2016.05.09Milliós bírságot kapott Matolcsy unokatestvérének...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái