Gazdaság

Matolcsy egy szót ismételgetett ma a parlamentben

MTI
Portfolio
Móricz Zsigmond Rokonok című regényét az MNB tevékenységéről is írhatták volna - többek között ezt hangoztatta mai parlamenti felszólalásában Bárándy Gergely, az MSZP politikusa, és felrótta azt is, hogy Matolcsy György másik unokatestvére 400 millió forintos MNB-hitelhez jutott a Növekedési Hitelprogramon keresztül. Matolcsy szintén ott volt a parlamentben a legfőbb ügyész társaságában és számos alkalommal a blöff kifejezést használta, illetve a jegybank elleni lejárató kampányról beszélt. A blöff kifejezést Matolcsy a minap adott nagyinterjúban is nyolc alkalommal elmondta:
Az MTI tudósítása szerint Bárándy Gergely azt emelte ki, hogy Szemerey Tamásnak, Matolcsy György unokatestvérének az érdekeltségébe tartozó cég, a New Wave - amely a vs.hu tulajdonosa - több mint félmilliárd forint támogatást kapott jegybanki alapítványoktól. Hozzátette: a New Wave-hez kötődő üzleti kör mintegy 630 millió forint közpénzt kapott az alapítványoktól. Közölte, Szemerey Szabolcs, a jegybankelnök másik unokatestvére, 400 millió forintos MNB-hitelhez jutott. Szemerey Szabolcs felesége, aki kecskeméti polgármester, nem személyesen kapott 12 milliárd forintot, hanem a város javára, egy duális oktatási központ kialakítására - mondta.

Matolcsy egy szót ismételgetett ma a parlamentben
Budapest, 2016. május 17. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke válaszol Bárándy Gergely, az MSZP képviselője azonnali kérdésére az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. május 17-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Bárándy Gergely azt mondta, a Matolcsy Györgyről szóló, Sakk és póker című könyv kiadására 20 millió forintot adtak a kiadónak. Az MTI beszámolója szerint közölte: nem az MNB-t támadják, hanem annak vezetőjét, mert az elnök és a környezete "lopta el a közpénzt". Nem kellene lemondania? - kérdezte a jegybankelnöktől. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke figyelmeztette a képviselőt, hogy olyan minősítést alkalmazott, amelyet bírói testület nem mondott ki.

Matolcsy György, az MNB elnöke válaszában úgy reagált: "blöff, blöff, blöff". Azt mondta, a balliberális ellenzék három hónapja politikai támadást folytat az MNB ellen, ez botrányos. Amikről a képviselő beszélt, az kivétel nélkül blöff - tette hozzá. A politikai hadjárat célja a jegybank meggyengítése - mondta.

Kijelentette, nem Szemerey Tamás tulajdonában van a vs.hu, blöfföltek. A jegybankelnök azt is blöffnek minősítette, hogy az MNB pénzét osztogatja a Növekedési Hitelbank. Minden bank a saját pénzét osztogatja - jegyezte meg.

"A Sakk és póker nem rólam szól szerencsére - mondta -, Magyarországról szól, Magyarország szabadságharcáról, 2010 és 2013 dicsőséges magyar szabadságharcot kivívó hadjáratáról". Hozzátette: elsősorban a kormány sikeréről szól a könyv, illetve a miniszterelnökről, és mivel ő is ott volt, róla is.

Matolcsy egy szót ismételgetett ma a parlamentben
Budapest, 2016. május 17. Polt Péter legfőbb ügyész (b) és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. május 17-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
koronavírus tőzsde
keleti vasút
erdogan merkel
koronavírus kína
forint191231
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
autóipar dolgozó munkás szoftverfejlesztő