Gazdaság

Matolcsy egy szót ismételgetett ma a parlamentben

MTI
Portfolio
Móricz Zsigmond Rokonok című regényét az MNB tevékenységéről is írhatták volna - többek között ezt hangoztatta mai parlamenti felszólalásában Bárándy Gergely, az MSZP politikusa, és felrótta azt is, hogy Matolcsy György másik unokatestvére 400 millió forintos MNB-hitelhez jutott a Növekedési Hitelprogramon keresztül. Matolcsy szintén ott volt a parlamentben a legfőbb ügyész társaságában és számos alkalommal a blöff kifejezést használta, illetve a jegybank elleni lejárató kampányról beszélt. A blöff kifejezést Matolcsy a minap adott nagyinterjúban is nyolc alkalommal elmondta:
Az MTI tudósítása szerint Bárándy Gergely azt emelte ki, hogy Szemerey Tamásnak, Matolcsy György unokatestvérének az érdekeltségébe tartozó cég, a New Wave - amely a vs.hu tulajdonosa - több mint félmilliárd forint támogatást kapott jegybanki alapítványoktól. Hozzátette: a New Wave-hez kötődő üzleti kör mintegy 630 millió forint közpénzt kapott az alapítványoktól. Közölte, Szemerey Szabolcs, a jegybankelnök másik unokatestvére, 400 millió forintos MNB-hitelhez jutott. Szemerey Szabolcs felesége, aki kecskeméti polgármester, nem személyesen kapott 12 milliárd forintot, hanem a város javára, egy duális oktatási központ kialakítására - mondta.

Matolcsy egy szót ismételgetett ma a parlamentben
Budapest, 2016. május 17. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke válaszol Bárándy Gergely, az MSZP képviselője azonnali kérdésére az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. május 17-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Bárándy Gergely azt mondta, a Matolcsy Györgyről szóló, Sakk és póker című könyv kiadására 20 millió forintot adtak a kiadónak. Az MTI beszámolója szerint közölte: nem az MNB-t támadják, hanem annak vezetőjét, mert az elnök és a környezete "lopta el a közpénzt". Nem kellene lemondania? - kérdezte a jegybankelnöktől. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke figyelmeztette a képviselőt, hogy olyan minősítést alkalmazott, amelyet bírói testület nem mondott ki.

Matolcsy György, az MNB elnöke válaszában úgy reagált: "blöff, blöff, blöff". Azt mondta, a balliberális ellenzék három hónapja politikai támadást folytat az MNB ellen, ez botrányos. Amikről a képviselő beszélt, az kivétel nélkül blöff - tette hozzá. A politikai hadjárat célja a jegybank meggyengítése - mondta.

Kijelentette, nem Szemerey Tamás tulajdonában van a vs.hu, blöfföltek. A jegybankelnök azt is blöffnek minősítette, hogy az MNB pénzét osztogatja a Növekedési Hitelbank. Minden bank a saját pénzét osztogatja - jegyezte meg.

"A Sakk és póker nem rólam szól szerencsére - mondta -, Magyarországról szól, Magyarország szabadságharcáról, 2010 és 2013 dicsőséges magyar szabadságharcot kivívó hadjáratáról". Hozzátette: elsősorban a kormány sikeréről szól a könyv, illetve a miniszterelnökről, és mivel ő is ott volt, róla is.

Matolcsy egy szót ismételgetett ma a parlamentben
Budapest, 2016. május 17. Polt Péter legfőbb ügyész (b) és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. május 17-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
migrációmenekültektörökország