Előfizetői tartalom

A Fitch is megfenyegette a lengyeleket

Portfolio
Miután januárban az S&P meglepetésre leminősítette Lengyelországot, majd májusban a Moody's negatívra rontotta az ország államadósság-besorolásának kilátásait, ezúttal a Fitch adott ki egy közleményt, melyben a kilátásrontás / leminősítés lehetőségét lebegtette meg a júliusban esedékes döntés előtt. A hitelminősítő szerint a gyenge első negyedéves növekedés miatt tovább romolhat a költségvetési egyenleg, amit korábban az államadósság-besorolást negatívan érintő kockázatként emlegetett.

A lengyel kormány által benyújtott 2016-os konvergenciaprogramban a 2015-os 2,5% után 2,9%-os költségvetési hiánnyal számol 2016-ban, ennek teljesíthetősége azonban a Fitch elemzői szerint nagyon erősen függ a gazdasági növekedéstől, mellyel kapcsolatban igen optimista volt a lengyel kormány. Előrejelzésük szerint 2016-ban 3,8%-kal, 2017-ben 3,9%-kal, 2018-ban 4%-kal bővülhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés