Előfizetői tartalom

Bajban van Amerika, ki menti majd meg?

Az Egyesült Államok jegybankja az év eleji piaci pánik és a gyengébb makrogazdasági adatok miatt átmeneti megfutamodásra kényszerült kamatemelési ciklusának folytatásában. A piac szerint egyre nő az esély, hogy a Fed által vártnál kevesebb, egyetlen kamatemelés lesz idén. Az inflációs adatok ellentmondásosak, egyelőre nincs szó túlzott árnyomásról, a növekedés azonban érezhetően lelassult az idei első negyedévben, ráadásul a munkaerőpiaccal kapcsolatos korábbi optimizmus is némileg alábbhagyott. A gazdaság legnagyobb reménysége és egyben megmentője a lakosság lehet, ám egyelőre úgy tűnik, hogy az emberek nem igazán akarnak a pénztárcájuk mélyére nyúlni.

Látványosan kapitulált az amerikai jegybankA piacon kialakult év eleji pánikszerű hangulatot a világgazdasági növekedést övező félelmek felerősödése mellett a Fed által a 2015 decemberi kamatemelést követően kiadott kamatpálya-előrejelzés is fűtötte. A negyedévente megjelenő előrejelzés (Summary of Economic Projections) a GDP, a munkanélküliség és az infláció jövőbeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés