Előfizetői tartalom

Korrupció és feketegazdaság: szűk körbe került Magyarország

Portfolio
Átfogó táblázatot is közzétett ma az Európai Bizottság arról, hogy a 32 különböző témából melyeket vetette fel az egyes tagállamoknak az országspecifikus ajánlásokban. A Magyarországról szóló anyagban 11 témát szorgalmaz a Bizottság, köztük a munkapiaci aktivitás és a közbeszerzési verseny növelését, a szegénység csökkentését, és a korrupció, illetve a feketegazdaság elleni küzdelmet. Utóbbi témát egyébként csak 7 tagország esetén feszegeti Brüsszel, azaz mi egy szűk csoporthoz tartozunk.

A ma közzétett 2016-os orszgáspecifikus ajánlások tagországonként néhány oldalon rögzítik, hogy mely területeken lát előrelépést, illetve problémákat Brüsszel a tagállam által korábban tett vállalásoknál, illetve a gazdasági-pénzügyi társadalmi folyamatokban. A Magyarországról szóló részt ebben a cikkünkben külön is megírtuk, de érdemes nemzetközi kitekintést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés