Előfizetői tartalom

Recesszióba süllyed Magyarország?

Portfolio
A második negyedév is pocsékul sikerülhet a magyar gazdaság számra, sőt, igazából az egész év kilátásai gyászosak - ez derül ki a legjobb magyar előrejelző modell által "kiköpött" számokból. Amennyiben a Leading Hube eredményei valóban megvalósulnak, Magyarországon az idén recesszió lesz. Vannak azért mentő körülmények.

A havi változást mutató Leading Hube (főleg az építőipari új rendelések emelkedése miatt) májusban folytatta hónapok óta tartó emelkedését, ám továbbra is a negatív tartományban maradt - derül ki a konjunktúra indikátort készítő ING Bank szakértőinek jelentéséből. Ha ezt a mutatót GDP-növekedési előrejelzésként fogjuk fel, akkor azt mondhatjuk, hogy a magyar gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés