Előfizetői tartalom

Indul a fesztiválszezon: mire számítanak idén a szervezők?

Háhner Petra
Bár már májusban és júniusban is van néhány kisebb fesztivál, a csúcsszezon júliustól indul be. A legnagyobb könnyűzenei, kulturális rendezvények rekordszámú látogatót várnak idén. Körbenéztünk a hazai piacon, mire számítanak a szervezők. A könnyűzenei rendezvények a legnépszerűbbek közé tartoznak a gasztronómiai fesztiválok mellett, és ezekből nincs hiány, egész nyáron minden hétvégére több is jut. A magyar fesztiválozónak fontos szempont, hogy sok rendezvényre SZÉP Kártyával is meg lehet vásárolni a belépőjegyet. Sziget: a hétnapos bérletek is mindjárt elfogynak A hazai fesztiválpiac legnagyobb szereplője a Sziget, ami idén augusztus 10-én kezdődik. Az esemény áprilisi sajtótájékoztatóján Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy idén gyorsabban fogynak a jegyek, mint eddig bármikor. A magyar fesztiválok közül itt a legborsosabbak a jegyárak, a napijegy ára 18 ezer forint, a 7 napos bérlet pedig most 82 ezer forintba kerül, de augusztus 1-től, illetve a helyszínen már 85 ezer forint lesz. Mennyire nemzetközi a Sziget?

A hetijegyek nagy részét, kb. 85 százalékát külföldön értékesítik, de az elmúlt pár évben már nem nőtt tovább a külföldiek aránya, viszont a magyarok egyre több bérletet vesznek. A napijegyet vásárlók között a magyarok vannak többségben, míg az elmúlt években érezhetően megnőtt a külföldi napijegyvásárlók száma.Úgy tűnik, hogy a legnépszerűbb jegykategória...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái