Előfizetői tartalom

A szelektív gyűjtésen spórolnak a tönk szélére került szemétszállítók

Portfolio
A szelektív szemétgyűjtés már válságba került, június elsejétől pedig a lakossági hulladékszállításban kell eddig sosem tapasztalt káoszra számítani - írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, a szemétszállítást koordináló állami társaság lassan, nehézkesen fizet csak a szemétszállítást ténylegesen végző cégeknek, amik jó része közel áll a bedőléshez, így jobbára az uniós kötelezettségnek számító szelektív gyűjtésen spórolnak.

A kormány áprilisban központosította a lakossági hulladékkezelést úgy, hogy magát a szolgáltatást egyelőre a régi kommunális szolgáltatók végzik, fizetni azonban már az állami társaságnak, vagyis a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nek kell.Mivel a társaság lassan, nehézkesen fizet a szemetet ténylegesen elszállító cégeknek, ráadásul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés