Előfizetői tartalom

Negyedik hónapja nem tud 0% fölé kapaszkodni az eurózónás infláció

Portfolio
Az Eurostat előzetes adatai alapján éves bázison az áprilisi 0,2%-ot követően májusban 0,1%-kal csökkentek a fogyasztói árak az euróövezetben, ami összhangban volt a piaci várakozásokkal. Az éves indexet továbbra is az energiaárak esése húzza lefelé, az élelmiszer- és energiaáraktól szűrt maginflációs mutató 0,7%-ról 0,8%-ra tudott emelkedni.

Az Eurostat előzetes becslései májusban éves alapon 0,1%-os árszínvonal-csökkenésről számoltak be. Ez bár az áprilisi -0,2%-hoz képest némi gyorsulást jelentett, az éves index már negyedik hónapja nem tud 0% fölé kapaszkodni. A májusi adat egyébként megfelelt a Reuters által megkérdezett elemzők várakozásainak.A mutatót továbbra is az energiaárak éves bázison mért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés