Előfizetői tartalom

Kiábrándító jóslat jött: behúzza a féket Magyarország

Portfolio
Nem egészen egy hónappal ezelőtt még 2,5%-os növekedést jósolt Magyarország számára az OECD 2016-ban, ezt szerdán frissített előrejelzésében 1,6%-ra vágta vissza miután az első negyedévben csak 0,9%-kal tudott növekedni a kibocsátásunk. Jövőre viszont az alacsonyabb bázis miatt a korábban becsültnél erősebben, 3,1%-kal pattanhat vissza a magyar gazdaság.

Az OECD elemzése szerint elsősorban a közösségi beruházások lassulása miatt húzza be átmenetileg a féket a magyar gazdaság, a beruházások az új uniós ciklus indulásával döccennek meg, 2017-ben viszont újra felpörögnek a szervezet közgazdászai szerint. A magánkereslet továbbra is élénk maradhat, míg a munkaerőpiacot elsősorban a közmunkaprogramok támogatják.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés