Előfizetői tartalom

Bepanaszolták Magyarországot az állami földeladások miatt

Portfolio
Az eddig ismert két vitás ügy mellett egy harmadik földügyi témában is vitában áll Magyarország az Európai Bizottsággal, mert külföldi befektetők brüsszeli panaszára előzetes eljárás keretében vizsgálni kezdte az állami földek bérbeadásáról és eladásáról szóló magyar törvényt a Bizottság - tudta meg a Bruxinfo. A lap összegzése szerint a haszonélvezeti jogok megszüntetése körül folyó vita landolhat majd elsőként az Európai Bíróság előtt, és emellett néhány napja indoklással ellátott vélemény elfogadásával már a második szakaszba léptette a Bizottság a földforgalmi törvény több rendelkezése miatt tavaly áprilisban indult kötelezettségszegési eljárást.

Állami földek bérbeadása: előzetes eljárásA korábban már ismert két vitás földügyi téma mellett új információ, hogy megnyílt egy harmadik magyar földdosszié is az Európai Bizottságnál. A Bruxinfo értesülései szerint a testület külföldi befektetők panaszára előzetes eljárás keretében vizsgálja az állami földek bérbeadásáról és eladásáról szóló magyar törvényt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés