Gazdaság

Több tízmilliót költött az MNB-alapítvány egy játékfilm elkészítésére

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Domus Innovationis nevű alapítványa közel 66 millió forintot adott idén március 23-i döntésével egy 25 perces kisjátékfilm elkészítésére, amely 42 magyar találmányt mutat be és amelyet egy olyan cég nyert, amelyet a döntés előtt egy héttel jegyeztek meg - derítette ki az RTL Híradó.
Az Index összefoglalója szerint az alapítvány azt írta az RTL kérdésére, hogy

A filmhez írt forgatókönyv egy férfi és egy nő egy napját dolgozza fel, amelynek dramaturgiája célzottan arra irányul, hogy szellemesen és könnyedén mutassa be a mintegy 42, magyarokhoz köthető találmányt.

A filmet készítő Talentum Film Kft-t egy héttel a döntés előtt jegyezték be. A cég egy hetedik kerületi társasházba van bejegyezve majdnem ezer másik vállalkozással együtt. A cég tulajdonosa nem reagált az RTL megkeresésére.

Az alapítvány nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mi indokolta azt, hogy egy egy hete létező, tapasztalattal nem rendelkező céget bíztak meg a film elkészítésével. Azt viszont megírták a tv-nek, hogy a kis- és középvállalkozások versenyképességének elősegítése a céljuk a filmkészítéssel.

A PADI Alapítvány célja a kis- és közepes méretű vállalkozások versenyképességének elősegítése és a magas hozzáadott értékű foglalkoztatás erősítése, ennek részeként a vállalkozói ismeretek bővítése, az innováció és a vállalkozói tudásteremtés ösztönzése. A fejlődéshez elengedhetetlen a gazdaságban is alkalmazható tudományos ismeretek és tapasztalatok megosztása, a hazai és európai uniós támogatási és pályázati programokban való részvétel lehetőségének bővítése, valamint a tudományos-technológiai és a nemzetközi gazdasági kapcsolatok fejlesztése is. A film elkészítése a fenti célokkal összhangban segít megismertetni és népszerűsíteni a magyar innovációt és a magyarokhoz köthető találmányokat

- írta az alapítvány.
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
kinai elnok
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
napelem magyar zoldites