Előfizetői tartalom

Kiderül, hol csuklott el a nagy magyar növekedés

Portfolio
Itthon a felülvizsgált első negyedéves GDP-adatra, a májusi inflációra és a Magyar Nemzeti Bank jegyzőkönyvére figyelhetünk a héten, míg a nemzetközi színtéren Janet Yellen amerikai jegybankelnök hétfői és Mario Draghi csütörtöki beszédére fókuszálhatnak. Emellett a Világbank közzéteszi friss gazdasági előrejelzéseit, többek közt Magyarországra vonatkozóan is.

A kedden érkező felülvizsgált magyar GDP-adat - az eddigi tapasztalatok alapján - várhatóan nem tér majd nagyon el az igen pocsék nyers adattól. Utóbbi szerint az év első három hónapjában (szezonálisan és naptárhatással igazítva) 0,5%-kal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye, a felülvizsgálat pedig ezt mindössze 0,1-0,2 százalékponttal módosíthatja. Ennél fontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés