Előfizetői tartalom

Végre megmenekültünk a negatív inflációtól?

Portfolio
Nagy valószínűséggel magunk mögött hagytuk a negatív infláció időszakát, a fogyasztói árindex mostantól kezdve lassan elkezd közeledni a jegybank inflációs céljához, amiben a jövő évi áfacsökkentések okozhatnak majd megtorpanást - derül a Portfolio által megkérdezett elemzők előrejelzéséből. A megkérdezett szakértők várakozásainak mediánértéke 0,1%-os éves árszínvonal-emelkedést mutat májusra, ez 2016 decemberére 1,8%-ra, majd 2017 végére 2%-ra gyorsulhat.

A piaci szereplők körében meglepetést okozott az áprilisi magyar inflációs adat. A márciusi negatív értéket követően sokan arra számítottak, hogy az éves árindex áprilisban is a negatív tartományban maradhat, a KSH azonban az árak 0,2%-os éves bázisú emelkedéséről számolt be, felülmúlva ezzel a piaci várakozásokat. A Portfolio által megkérdezett elemzők várakozásainak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés