Előfizetői tartalom

OTP: 2%-os növekedés még összejöhet

Portfolio
Bár az első negyedéves magyar növekedés komoly csalódást okozott, az OTP elemzői szerint az ipart és az építőipart az első negyedévben sújtó átmeneti negatív hatások az év hátralevő részében enyhülhetnek, amit a lakossági fogyasztás folytatódó élénkülése is támogathat. A várható javulás ellenére kihangsúlyozzák, hogy az idei 2,1%-os GDP-bővülésre vonatkozó várakozásaikat erős lefelé mutató kockázatok övezik.

Tegnapi cikkünkben bemutattuk, hogy a kiábrándító első negyedéves magyar növekedés (0,9%-os év/év növekedés, 0,8%-os negyedév/negyedév zsugorodás) az ipar (és a feldolgozóipar) 0,7%-os, illetve az építőipar éves bázison vett 27,5%-os visszaeséséből fakadt. Ugyanakkor arról is beszámoltunk, hogy az év hátralevő részében gyorsulhat majd a magyar gazdaság, éves átlagban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés