FONTOS Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír
 
Előfizetői tartalom

Megint nekiment az európai politikusoknak Draghi

Beke Károly, Brüsszel
Vannak érthető politikai okok a strukturális reformok késlekedése mögött, de gazdasági tényezők nem szólnak mellette - mondta Mario Draghi EKB-elnök csütörtökön Brüsszelben egy gazdasági konferencián. Az európai jegybank első embere szerint a mostanihoz hasonló helyzetben a monetáris politikának nem feladata, hogy harcoljon az olajárak esése miatti rövidtávú hatásokkal, inkább az inflációs várakozásokat kell stabilizálni.

A múlt héten Bécsben is arról beszéltem, hogy a monetáris politika akkor is élénkíteni tudja a növekedést, ha a kamatok gyakorlatilag nullán állnak - kezdte előadását Mario Draghi, az EKB elnöke a Brussels Economic Forum nevű konferencián csütörtökön Brüsszelben. Szerinte a jegybank továbbra is hozzá tud járulni a szociális prosperitáshoz, ami a jelenlegi Európa egyik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés