Előfizetői tartalom

Pánikol a világ, mindenki a németekhez menekül

Portfolio
A Brexit-népszavazás közeledtével, ahogy a kilépést támogatók köre a felmérések alapján egyre nő, a befektetők tömegével menekülnek a biztonságosnak tartott országok államkötvényeibe. Az amerikai és a brit 10 éves állampapír hároméves mélypont közelében szédeleg, a japán és a német 10 éves papír hozama pedig új történelmi mélypontra esett. Ha ez így megy tovább, hamarosan a német 10 éves is negatív hozammal fog forogni a másodpiacon, a csütörtöki 0,039%-os zárószinttől már csak egy karnyújtásnyira van.

A piac eddig mintha nem vette volna olyan komolyan a közelgő brit népszavazást, illetve azt, hogy a Brexit bekövetkezése közel sem olyan esélytelen, mint azt korábban gondolták. Az utóbbi napokban érezhetően nőtt a kilépés-pártiak aránya, gyakorlatilag utolérve a bennmaradást támogatókat, sőt, akadnak olyan felmérések is, amelyek a Brexit-pártiak előnyét mutatták ki.A referendum...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái