Előfizetői tartalom

Schäuble: Ha a britek kilépnek, mehetnek mások is

MTI
|
Portfolio
Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter szerint más tagországok is kiléphetnek az Európai Unióból, ha Nagy-Britannia távozik onnan. A miniszter a Der Spiegel című német hírmagazin szombati számában megjelenő interjúban az előzetesen ismertetett részletek szerint kiemelte: nem lehet kizárni, hogy újabb tagállamok is távoznak a most 28 országból álló közösségből, ha a brit EU-tagságról szűk két hét múlva esedékes népszavazás eredményeként Nagy-Britannia kilépne az Európai Unióból.

Hogyan reagálna például a Nagy-Britanniával hagyományosan rendkívül erős kapcsolatban álló Hollandia?- vetette fel Schäuble, aki azt is leszögezi, hogy ha csak a britek távoznának, az EU nem kerülne végveszélybe. "Európa szükség esetén Nagy-Britannia nélkül is működik." Viszont Nagy-Britannia megszenvedheti a kilépést, mert gazdasági kapcsolatok sűrű hálózata köti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés