Előfizetői tartalom

Közel az önvezető autók kora, de azért még kicsit várni kell

Portfolio
Egyre több autógyártó igyekszik a vezetési rendszer minél magasabb fokú automatizálására, a végcél pedig egy olyan önvezető autó létrehozása lenne, ami 100%-ig emberi beavatkozás nélkül képes működni. A Techcrunch cikke emlékeztet rá, hogy sokszor tévesen használjuk az önvezető autó fogalmát, egy hatos skálán (ahol a 6. a teljesen önvezető autót jelenti) jelenleg a legmodernebb automatizált rendszerekkel bíró gépjárművek a 3-4. szintre férnek be, a 6. szint elérése azonban közelebb lehet, mint hinnénk.

Az utóbbi időben az autógyártók egyre jobban igyekeznek olyan extrákkal bővíteni új modelljeik felszereltségét, amelyek a sofőr dolgának megkönnyítésén keresztül növelik a vezetési élményt. Sok esetben azonban tévesen használják a gyártók, illetve mi magunk is az automata / önvezető autó kifejezést. A SAE International, a közlekedési iparágban alkalmazott technikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés