Előfizetői tartalom

A kamatdöntések hete ez a mostani

Portfolio
Négy fontos jegybank - az amerikai, a japán, a svájci és a brit - is kamatmeghatározó ülést tart az előttünk álló héten, amelyek közül a Fed döntése és Janet Yellen azt követő sajtótájékoztatója kaphatja a legnagyobb figyelmet. Emellett Amerikából több fontos makroadat is érkezik. Itthon a friss áprilisi építőipari adatok lehetnek érdekesek.

A Fed nyíltpiaci bizottsága (FOMC) szerdán várhatóan még nem emeli tovább a kamatszintet, legalább is a CME Group FedWatch Tool szerint ennek mindössze 4 százalék esélyt adnak a piacon. A Reuters legfrissebb felmérése szerint az elemzők 40 százalék esélyt látnak a júliusi szigorításra, míg a többség szeptemberre teszi a lépést. Janet Yellen jegybankelnök sajtótájékoztatója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés