Megszűnik a Metropol
Gazdaság

Megszűnik a Metropol

Portfolio
Kedden jelenik meg utoljára a Metropol, Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly tulajdonos ugyanis üzleti szempontok alapján úgy döntött, bezárja a lapot - értesült a Népszabadság.
A lap értesülését több forrásból is megerősítették. Úgy tudni, Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly azért döntött az önfelszámolás mellett, mert nem szeretne adósságokat hagyni maga után, minden alkalmazottját, beszállítóját ki akarja fizetni.

A kiadóvezető, Hivatal Péter megerősítette az információt a lapnak, de azt mondta, a továbbiakról a cég végelszámolója fog nyilatkozni. A hírt ma délután jelentették be a Metropol szerkesztőségében.

A közel 330 ezer példányban nyomott, a budapesti köztereken, az összes megyeszékhelyen, továbbá több tucat városban terjesztett újság 18 év után tűnik el a hazai médiapiacról. A magyar kiadás jogát 2011-ben szerezte meg a Megapolis Zrt., Fonyó Károly vagyonkezelő cége a korábbi svéd tulajdonostól.

A reklámpiacot figyelő és elemző független ügynökség, a Kantar Media adatai szerint 2015-ben felénél is kevesebb állami hirdetés volt a lapban, mint 2014-ben. A Népszabadság értesülései szerint nem ez a fő oka a Metropol megszűnésének, a menedzsment 2015-re már olyan üzleti tervet állított össze, amiben számoltak ezzel a visszaeséssel. Úgy tudják, a lappiacról való kivonulás igazi oka, hogy az idei évre készített üzleti tervek egyike sem mutatott nyereséges működést.

A Népszabadság egy hónapja írta meg, hogy a BKV azzal az indokkal szakított a Metropollal, hogy a lapok terjesztésére pályázatot kell kiírni. Végül erre mégsem került sor, a BKV közbeszerzés nélkül készül szerződni a miniszterelnök tanácsadója, Habony Árpád tulajdonolta újsággal, a szintén ingyenes terjesztésű napilappal, a Lokállal, amely június 6-án került az utcákra 150 ezer példányban.
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
repules szegell iata GettyImages-1180597944
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
GettyImages-1133086819