Előfizetői tartalom

A piac újra megfutamodásra kényszerítheti a Fedet

Portfolio
A hivatalos kommunikáció szerint a Fednek hamarosan újra kamatot kellene emelnie, a piac azonban nagyon nem így látja helyzetet. A 10 éves és az 5 éves időtávra vonatkozó inflációs várakozások különbsége a 2008-as gazdasági válság óta nem volt ilyen alacsony, vagyis a piaci szereplők többsége nem számít arra, hogy az infláció az elkövetkezendő időszakban érdemben megindulna felfelé, ami így a Fed vitorlájából is kifoghatja a szelet.

A piac amerikai gazdaságba vetett hite az utóbbi hetekben láthatóan megingott. Májusban a Fed döntéshozói többször is hangsúlyozták, hogy a júniusi kamatemelés valós forgatókönyvként szerepel a döntéshozók előtt. Az azóta érkezett gyengébb makrogazdasági adatok, valamint a közelgő Brexit-népszavazás és a világgazdasági növekedéssel kapcsolatos félelmek felerősödése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés