Előfizetői tartalom

Meglepetés a spanyol választáson

MTI
Megnyerte a vasárnapi spanyol parlamenti választást a konzervatív Néppárt (PP). A Spanyolországot 2011 vége óta irányító PP a törvényhozásban 137 mandátumot szerzett, ami azt is jelenti, hogy jobban szerepelt, mint a fél évvel ezelőtti választáson, amelyen 123 mandátumot kapott. A konzervatívokat 7,7 millió választó támogatta, ez a voksok 32,9 százalékát jelenti.

A Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) szerezte meg a PP után a legtöbb mandátumot. 85 képviselője kerül az új parlamentbe, köszönhetően annak az 5,3 millió spanyolnak, akik a párt mellé tették az ikszet a szavazólapon. A PSOE a szavazatok 22,7 százalékát kapta meg. Ezzel a szocialisták rácáfoltak az exit poll felmérések és a választás előtti utolsó közvélemény-kutatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés