Előfizetői tartalom

Ijesztő ábrákon, hogy Magyarország miért retteghet a Brexittől

Portfolio
A kelet-közép-európai térség a legkiszolgáltatottabb a Brexit tényleges megvalósulása esetén gazdaságaik nyitottsága miatt a CEEMEA feltörekvő piaci régióban - vélekednek kedden megjelent elemzéseikben a Morgan Stanley és a JP Morgan közgazdászai. Előrejelzéseik alapján a magyar kormány 2017-es növekedési terveinek teljesülése nagyon kérdésessé vált. Az elemzők azt is sorra veszik, hogy ebben a kedvezőtlen helyzetben a döntéshozóknak milyen eszközeik lehetnek. A kormány egy újabb költségvetési lazítással az ősszel várható felminősítést kockáztatná, ezért szerintük nem kizárt, hogy a jegybank áll ismét a lazító pályára.

Megüt minketA kereskedelmi csatornán keresztül a térség gazdaságait érzékenyen érinti Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból (itt még nem tartunk, de a népszavazással megindult a folyamat - a szerk.). A Morgan Stanley összesítése szerint az Egyesült Királyság irányába a legnagyobb kitettséggel ebben a tekintetben Lengyelország rendelkezik, viszont a GDP arányában Magyarország...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái