Gazdaság

Tovább kavarják a britek: nemet mondott a Brexit-vezér

Portfolio
Újabb fordulatot vett a brit politikai feszültség, hiszen Boris Johnson egykori londoni polgármester csütörtökön bejelentette, hogy nem indul a kormányfői székért folyó versenyben. Ez azért meglepő, mert korábban Johnson volt a Brexit egyik leghangosabb támogatója, a szavazás után pedig sokan őt tartották a legesélyesebbnek a miniszterelnöki posztra.
Az utóbbi napokban több prominens konzervatív politikus is bejelentette, hogy nem indul a pártelnöki székért, ebbe a sorba állt be csütörtökön Boris Johnson. Az egykori londoni polgármester azt követően aktivizálta magát a kampány utolsó heteiben, hogy lejárt városvezetői mandátuma. Mint a Brexit-kampány egyik fő támogatója, sokak szerint ő lett volna a fő esélyes a kormányfői székre.

Eddig hivatalosan a Cameron-kormány belügyminisztere, Theresa May és a jelenlegi igazságügy-miniszter Michael Govan jelezte, hogy indulna a pártvezetői és ezzel együtt a potenciális kormányfői székért. Mellettük szerdán Stephen Crabb korábbi munkaügyi és Liam Fox védelmi miniszter jelezte indulási szándékát.

David Cameron ígérete szerint ősszel távozik a kormány éléről, utódára pedig komoly feladat hárul, hiszen elvileg neki kell majd hivatalosan kérnie az Egyesült Királyság kilépését az Európai Unióból.
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
usa wall street trader
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
mav ev vegi juttatas